2014-03-29 ▲ 04:16:00

LEAVING MELBOURNE

Eftersom vädret här i Melbourne inte är överdrivet fint så får jag bjuda på lite bilder från vår månad i Sydney.
 
Elva dagar, sen sitter vi på ett plan från Melbourne mot Cairns och jag är mer än exalterad. Vi har faktiskt beslutat oss för att försöka göra farmarbete i tre månader, dels för att vädret i Melbourne bara blir sämre för varje dag som går och dels för att jag faktiskt inte hittat ett jobb, inte för att jag en ansträngt mig för att hitta ett jobb egentligen, men ändå. Sebbe ska i alla fall jobba nästa vecka också sen drar vi förhoppningsvis Great Ocean Road innan vi flyger vidare. Vi är ju faktiskt i Australien för att resa så nu känns det som att vi är redo att lämna Melbourne och upptäcka nya delar av landet och lite varmare breddgrader. Som jag längtar!
 
Förresten har vi bokat om våra flygbiljetter till Sverige och om det blir som jag vill så kommer vi inte komma hem på ett himla bra tag, trots att jag såklart saknar alla fina vänner och familj där hemma.
2014-03-22 ▲ 09:10:08

coconut

Har varit inne i CBD idag och kikat i lite affärer med Sebbe. Det enda inköpet blev dock kokosolja då mina eksem ballar ur och jag kände att jag behövde något nytt att prova. Har dock provat kokosolja förut samt 100 andra grejer men ger alltid upp för tidigt för att jag, otålig som jag är, inte ser någon skillnad typ direkt. Däremot är det ju ett plus att kokosolja faktiskt är himla gott så om det inte funkar på huden så funkar det ju åtminstone att äta!
 
Min förkyldning är faktiskt lite bättre idag, så vi tar eventuellt en bärs eller två ikväll. Underbart.
2014-03-20 ▲ 12:52:15

IT'S NOT JUST A BURGER

Igår var det lillördag så jag och Sebbe beslutade oss för att gå ut och äta lite och fira att mer än halva Sebbes arbetsvecka passerat. Tanken var egentligen att vi skulle gå till The Merrywell som är kända för sina burgare men där var det fullt och jag höll på att svälta ihjäl så vi drog till T.G.I Friday's istället. Helt OK burgare alltså, och lökringarna Sebbe fick med sin burgare var såå goda, åh. Har fått sjukaste dillen på burgare sen vi kom hit till Australien. Har aldrig varit ett fan av burgare i allmänhet och så snabbt det serverats hemma har jag i princip krävt att få något annat serverat men när (om, haha) jag kommer hem till Sverige får det bli ändring på det. 
 
Har förövrigt dragit på mig en förkylning och lyckades sova ungefär 13 timmar inatt. Kan dessutom berätta att jag fortfarande inte gått upp tidigt någon dag denna veckan. Katastrof. Imorgon är sista chansen denna veckan att gå upp tidigt så får hålla tummarna för att jag ska lyckas, men först - fixa lite med bloggen samt lyssna på Bon Iver och Sigur Rós. 
 
2014-03-18 ▲ 13:04:00

mallis

Tjenare. Då har ännu en tisdag passerat här down under och jag börjar bli lite rastlös faktiskt. Sebbe har ju jobbat  på vardagarna i ungefär två veckor nu och jag har fått för vana att vakna runt elva för att göra inte så mycket alls. Det är helt sjukt egentligen, igår till exempel, då gick vi och la oss runt tio (jag somnade väl elva) och planen var att gå upp runt åtta för min del. Det borde ju inte vara så svårt kan man tycka, men jo, tydligen, klockan elva vaknade jag med mobilen jämte mig. Hur svårt kan det vara egentligen? Jag har i alla fall sagt till våra roomies nu att om jag inte är vaken vid nio imorgon så får dom väcka mig, om dom så ska behöva hälla ett glas vatten i ansiktet på mig.
 
Men nu är det dags för mig att också sova så jag faktiskt kommer upp vid åtta imorgon, det finns inga ursäkter. Förövrigt kommer bilderna från min och Sebbes resa till Mallorca i augusti, så himla härligt! 
2014-03-16 ▲ 14:27:13

LATELY

Lite bilder från de senaste dagarna, notera även hur min telefon ser ut att kunna va en Galaxy Note eller något med tanke på mina bebishänder. Näst intill alla människor jag skakar hand med chockas över hur små händer jag har och även över att lilla jag är hela 20 år (de flesta tror jag snittar 17 år, tragiskt nog).
 
Nu är helgen tyvärr över, i alla fall för Sebbes del - som arbetslös är ju alla dagar i princip lördagar, bara lite oskönare. Men varför klaga egentligen, Australien är ju bara så himla nice! Igår tog jag och Sebbe en dag på stan innan det bar av på provjobb för min del och idag var vi på Ikea och bara kollade runt lite samt åt köttbullar. Sebbe tyckte dessutom att det var en himla bra idé att köpa fem kanelbullar (kostade ju bara tre dollar sammanlagt) när vi samtidigt köpt varsin stor portion köttbullar med mos. Lyckligt lottad som jag är så kan Sebbe äta så han fick snällt äta fyra stycken medans jag nöjde mig med en. Från Ikea fick vi i alla fall med oss lite lösgodis, knäckebröd och påskmust. Snacka om gött.
 
Men nu är det dags att sova för min del för planerar att gå upp runt nio imorgon. Gick ju åt helvete rent ut sagt förra veckan så denna veckan ger vi det ett nytt försök. Håller tummar och tår för att jag kanske lyckas ta mig upp i tid åtminstone två dagar denna veckan annars finns det inte mycket hopp om det. Godnatt!
2014-03-11 ▲ 14:11:58

så himla redigerad

Hittade denna cirka ett år gamla bilden när jag kollade igenom iPhoto nyss och insåg att jag saknar längden på håret så himla mycket, men vågar samtidigt inte klippa mig för då kommer jag ånga mig igen, i-landsproblem, jag vet!
 
Skulle ju dela ut mitt CV idag var det tänkt, gick ju sådär, som vanligt. Har noll självdiciplin så vi får väl se om mina pengar kommer räcka eller om jag får åka hem tidigare än planerat, måste ju fixa ett jobb i alla fall, snarast. Jag och Sebbe traskade i alla fall till gymmet i regnet tidigare ikväll och körde ett kick-ass bröst/triceps-pass, såå himla skönt att få röra på sig och lätt värt det trots att jag låg halvdöd i sängen innan. Nu är det dags för mig att också sova som mina 4 hårt arbetande roomies gör, woop woop.
2014-03-10 ▲ 13:05:00

alla dessa bilder

Lite bilder från när vi var i Royal Botanic Gardens och vid Shrine of Remembrance för några dagar sen. Helt sjukt fint och vädret hade vi tur med också. Har hur många bilder som helst att redigera här ifrån Australien så ska försöka lägga in lite bilder varje dag från tex. vår roadtrip och liknande, annars är det så himla lätt att de bara glöms bort.

 

Idag har vi tagit det rätt lugnt, drog till St Kilda och låg på stranden en stund men eftersom det var mulet så blev det inte många timmar där. Annars har vi bara varit på gymmet och kört ben, men utöver det har det inte hänt så himla mycket. Jag sitter och väntar på tvätten och Sebbe ligger och sover för han ska upp och jobba imorgon. Planen är väl att jag ska upp rätt tidigt jag med och söka lite jobb, gick ju inte allt för bra förra veckan då jag vaknade vid elva ungefär varje dag, haha.

2014-03-09 ▲ 16:06:59

MOOMBA FESTIVAL

Hej kompisar! Denna helgen är det Moomba festival här i Melbourne och långledigt för väldigt många, inklusive Sebastian. Vi har även varit borta i tre månader idag (igår - tidsskillnaden är ju ändå tio timmar) och tiden har gått så sjukt snabbt! Nästan lite synd för hemlängtan lyser med sin frånvaro. Melbourne har iaf bjudit på fantastiskt väder denna helgen och morgondagen verkar inte bli ett undantag för det ska vara runt 34 grader. Hemskt skönt med tanke på att det varit lite brist på sol här det senaste. 
 
Vi var i alla fall nere vid floden innan idag och kollade in festivalen samt käkade sushirullar på en gräsplätt, dumt att klaga. Senare på kvällen mötte vi upp Ida och Danielle samt deras kompisar och hängde ytterligare på festivalområdet samt kollade på fyrverkerierna som var nere vid floden.
2014-03-06 ▲ 15:13:00

torsdagar

Här sitter väl jag tio över ett på natten och gör ingenting, planen är att gå upp åtta imorgon men vi får väl se hur det kan tänkas gå.

 

Idag var Sebbe och jobbade (slavar som han själv uttryckte det) så jag fick spendera dagen på egen hand. Detta resulterade iaf i att jag sov till halv elva (somnade tolv igår så förstår faktiskt inte riktigt hur jag kan sova så förbaskat länge på dagarna men det kan jag) och sen har jag gjort i princip ingenting - om man räknar att gå runt på stan och sukta efter grejer när man inte har några pengar som ingenting.

 

Höll iaf nästan på att få fyra parfymer gratis... OM jag betalade 90 dollar för en parfym, fattar ni då hur gratis dom parfymerna var eller? Det var ett brittiskt märke som hade så kallat ”free” give-away men jag fick snällt förklarat för tjejen som prackat på mig FEM parfymer att nej, jag har inte 90 dollar på mig just nu varpå hon svarar att jag kan betala med EFTPOS. Himla bra om man har ett kort kanske men nu är det ju faktiskt så att jag har noll dollar på mitt aussie kort och dessvärre inte äger ett svenskt kontokort längre så jag kom som tur vad undan men den ursäkten. Det är tyvärr omöjligt att beskriva tjejens reaktion när jag berättade det men det var något i still med ”aaaah” samtidigt som hon rycker sakerna ur mina händer. Jävla tur för mig för det var inte så kul att stå och hålla i fem olika parfymer samtidigt om jag ska vara ärlig. Och vilken backpacker behöver fem parfymer egentligen?

 

Jag fick åtminstone mitt en-dollars kaffe från Seven Eleven och jag är mer än nöjd med det faktiskt.

2014-03-02 ▲ 00:45:00

THAILAND

 
2014-03-01 ▲ 12:17:00

hakuna matata

Här sitter vi och lyssnar på disney-låtar och ska snart springa ner till Donken och köpa Soft Serve sen lägga oss och kolla på Breaking Bad, så jäkla gött. Planen var egentligen att vi skulle gå ut idag men jag känner mig vek och börjar bli lite förkyld så vi vilar istället som vi är så himla bra på. Har försökt komma upp innan nio hela veckan men jag har envisats med att lägga mig direkt efter jag stängt av alarmet så vi har gått upp som tidigast tio. Tyvärr innebär det också att vi missat frukosten på hostelet, vilket iofs bara är vitt bröd och flingor men ändå, den är ju gratis!
 
Vi har iaf bokat in en vecka till här i Melbourne innan vi eventuellt drar vidare, känns helt okej och om allt blir som planerat drar vi Great Ocean Road nästa helg med en kille från Hongkong som heter Danyl och hans kompis.
RSS 2.0