2014-04-30 ▲ 12:58:49

life in ayr

(Bilderna är från Thailand)
 
Livet i Ayr flyter på. Det händer inte så mycket här, men i lördags gick i alla fall de flesta från hostelet till "nattklubben" och där var förvånansvärt bra drag för att ligga i en stad med lite mer än 8000 invånare. En av våra roomies gick förövrigt i sömnen och kissade på golvet precis bredvid min väska förra veckan, samt däckade i en annans säng. Väldigt märkligt för han gick i sömnen tre gånger på en vecka och påstår att han aldrig gjort det tidigare. Annars har vi väl mest kollat film och legat vid poolen. Kram!
 


I måndags beslutade jag mig för övrigt för att göra något åt mina eksem, men som den rebell jag är så innebar det att inte göra någonting alls, alltså - ingen smörja eller kortison över huvud taget, någonstans. Anledningen till detta var väl för att jag kletat in min hud i smörja varje dag sen jag fick tillbaka mina eksem för snart fem år sen, om inte mer och helt enkelt knappt vet hur min hy ser ut utan smörja. Nu vet jag dock, och jag ser ut att ömsa skinn i ansiktet ungefär, kroppen är inte så dålig, men mitt ansikte är torrt som en pergamentrulle. Dock kliar det inte fullt så mycket som det gjort de senaste dagarna, vilket är otroligt skönt! 
 
Folk tycker antagligen att jag är dum i hela huvudet när jag går emot i princip allt som läkarna säger men jag känner att läkarna inte bryr sig ändå, det enda jag får av dom är ju ändå bara en behandlig mot symptomen (som är skadlig under längre tids användning) och inget riktigt svar på vad som är fel med mig - förutom att jag har atopiska eksem, obviously. Men jag känner inte riktigt att det räcker som svar med tanke på alla jäkla salvors bieffekter. Och om jag nu känner att det inte funkar att va utan smörja så kan jag ju helt enkelt bara börja förpesta min kropp med kortison igen, fantastiskt va? 
 
2014-04-23 ▲ 15:46:32

waiting game

 
BANKS - WAITING GAME. Ännu mer bilder från Great Ocean Road. Vi hade verkligen tur när vi om fram till the Twelve Apostels då solen bestämde sig för att titta fram, snacka om lycka. 
 
Har typ flera hundra bilder som borde redigeras, både från Thailand och Australien, men jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det finns inte heller så mycket att skriva så antar att ni får nöja er med främst bilder - tur att naturen i detta landet är minst sagt bildskön. Lyckades i alla fall åstadkomma en väldigt lyckad tomatsoppa med chorizo och röda linser till lunch, det är inte illa för att vara mig. Kram.
2014-04-22 ▲ 16:29:25

+

Lite bilder från Great Ocean Road, Cairns och vår tripp till regnskogen.
 
Nu har vi lämnat Cairns och befinner oss numera i Ayr. Vi kom hit igår kväll och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta då hostelet är rätt slitet och staden (som består av ca. 8000 invånare) var stendöd, plus att vi bor i ett tolvbäddsrum. Idag har det känts lite bättre, har i alla fall försökt intala mig det. Staden är faktiskt inte så död som den verkade vid första anblick och det var mer folk än förväntat på gatorna (läs huvudgatan där allt ligger). Än så länge är folket som bor här trevligt också. 
 
Ville väl egentligen bara kolla in och säga att vi lever och ska försöka blogga lite om dagarna då mitt internet är över förväntan bra här och det finns inget att göra förutom att kolla film och bada i poolen ungefär. Kram.
 
 
2014-04-16 ▲ 10:18:00

Great Ocean Road

Lite bilder från när vi gjorde Great Ocean Road förra veckan.
 
Just nu befinner vi oss i Cairns som enligt google ligger 284 mil norr om Melbourne och det känns himla bra! På måndag bär det vidare mot Ayr, ett litet ställe söder om Australiens största tropiska stad Townsville där vi ska göra vårat farmarbete. Känns så bra då mina pengar börjar sina, haha. Cairns har i alla fall bjudit på det mesta, sol, regn, en cyklon och en himla massa värme. Men här är fint, och eftersom att man inte kan bada i havet så finns här en konstgjord lagun som man badar i. 
 
Internet här är inte att lita på, därav världens dåligaste uppdatering, men det ska nog bli bättre någon gång förhoppningvis. Vi har också hunnit passera fyra månder utanför Sveriges gränser och det är verkligen sjukt vad tiden går fort! Kram på er.
 
2014-04-06 ▲ 14:56:33

skydeck 88

Utsikt från Eureka Skydeck på 88 våningen. 
 
Imorgon är det dags för Great Ocean Road över dagen. Blev inget med de vi träffade i fredags då de verkade socialt handikappade, så vi bestämde oss för att göra det själv istället. Ska bli mycket roligt i alla fall. Nu ska vi sova då vi blir upphämtade vid 07:30 imorgon och ni vet ju hur bra det brukar gå för mig att gå upp på morgonen. Kram.
2014-04-04 ▲ 04:09:18

Hero3+

Jag mötte upp Sebbe igår efter att han slutat jobba för han skulle köpa en GoPro, och nu medans han är på jobbet får jag äran att packa upp den, om jag vågar, haha. Men det känns helt rätt att ha en GoPro nu när vi drar norr ut och förhoppningsvis är vår östkust-resa inte allt för långt borta. 
 
Igår blev jag och Sebbe samt två fransmän bjudna på mat av en irakier som bor här på hostelet, så himla snäll och generös man! Han drog även med oss till ett bageri som serverade en massa desserter från arabvärlden eller vad man ska kalla det. Jag kallar det sockerchock. Jag som tyckte att vi äter rätt mycket söta saker hemma trodde jag skulle få diabetes så sött som det var, haha. Efter det drog vi vidare till ett ställe som hette något i stil med "Arabic Lounge" där det röktes vattenpipa och dracks te. Himla mysigt ställe med en massa tända ljus och en massa kuddar och soffor. 
 
Ikväll ser det ut som att jag ska möta upp två personer som vi eventuellt ska göra Great Ocean Road med och planera lite. Kram.
2014-04-03 ▲ 06:52:17

ninety miles beach

Några bilder från vår roadtrip från Sydney till Melbourne.
 
Åh, om mindre än en vecka åker vi upp mot värmen och regnet i Carins. Så himla spännande! Dagarna flyter väl på här nere, Sebbe jobbar ju denna veckan och jag tar det så himla lugnt. Vi försöker träna så gott det går då vi snart drar ut till ingenstans utan tillgång till gym. Igår stod marklyft och rygg på schemat och jag blev jävligt nöjd över att jag faktiskt orkade 80 kg x 5 + en 90 kg x 1 i mark med tanke på att jag väger precis 50 kilo och i princip alltid varit "klen" och liten. Tyvärr kommer jag väl tappa allting nu när vi börjar arbeta på farm men förhoppningsvis blir det såpass fysiskt arbete att jag har lite styrka kvar när jag kommer hem igen.
 
Idag vaknade jag faktiskt tidigt och tog några timmar till att göra ingenting innan jag stack iväg till gymmet för att köra lite tabata, och helvete vad det behövdes. Min kondition är ungefär lika med noll just nu (vilket den alltid varit - tycker konditionsträning är dö tråkigt) så den kan ju bara bli bättre. Antar dock att gårdagens träningen inte direkt gjorde så att jag presterade bättre idag. Anyway, nu ska jag sticka in till CBD och biblioteket och skriva ut lite pappren samt kolla på en sak som Sebbe hemskt gärna vill ha. Puss.
 
RSS 2.0